Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mozgóőrség.

 

Cégünk rendelkezni fog azon technikai, illetve személyi feltételekkel, hogy teljesítse a mozgóőrség elvégzésére vonatkozó előírásokat. Megkülönböztető jelzéssel, orvossal, megfelelő, szakképzett személyzettel ellátott mentőgépjárműveinkkel vállaljuk különböző rendezvényeken, mint például sportesemények (lovas- és egyéb technikai sportok), koncertek az egészségügyi biztosítást. Mielőtt a szervezésbe fogna, kérjük, tanulmányozza át az általunk összefoglalt jogszabályt, de mi is szívesen állunk rendelkezésére, hogy ebben segítsük az Ön munkáját. Szolgáltatásunk áráról és egyéb részleteiről érdeklődjön E-mailben vagy telefonon.

Biztonsági előírások a rendezvényeken:
Rendezvények egészségügyi biztosításának formái, szintjei és módjai
Gyalogőrség, ügyelet: Épületben vagy kis területre korlátozott szabadtéren 500-1000 fő részvétele esetén szükséges, nem jelent mást, mint mentőgépjármű nélküli biztosítást: mentő szakápoló, mentőtiszt, (mentő) orvos vagy oxiologus szakorvos jelenlétében. Biztosítani kell egy, a betegvizsgálatra alkalmas helyiséget fektetési lehetőséggel,(ez lehet mentőautó is) valamilyen vezetékes vagy vezeték nélküli hírközlő eszközt, illetve szakelsősegély nyújtásához szükséges felszerelést. A mozgóőrség ezzel szemben a mentési készenlét biztosítását jelenti mentőgépjárművel, meghatározott helyen, meghatározott ideig. A mentési készenlét nem más, mint a várható oxiologiai ellátás helyszínén orvosi vagy mentőtiszti szintű ellátás biztosítása. A mozgóőrség biztosítása történhet mentőkocsival (orvos vagy mentőtiszt külön biztosítása szükséges), eset kocsival, rohamkocsival, mentőhelikopterrel, oxiologiai ambulanciával/telepített fektetővel (járó betegek és mentőellátásban részesített személyek pihenő- és megfigyelőhelye) ellátott hely kiépítésével, létesítésével. Az oxiologiai ellátáshoz szükséges eszközök és műszerek, illetve a higiénés feltételek biztosítása a betegek és az ellátó személyzet számára mindenképpen szükségesek. A mozgóőrség vezetője oxiológus szakorvos vagy gyakorlott mentőorvos lehet, a személyi állománynak mentőtisztekből, mentőápolókból és kisegítő személyzetből kell állnia. Szabadtéri technikai sportrendezvény esetén a veszélyforrásra figyelemmel - ajánlott egy mentőhelikopter is, kivált a nagy területen zajló, mentőkocsival nehezen bejárható, illetve az ellátó gyógyintézettől távoli rendezvényekre. Több mentőegység esetében ki kell jelölni egy, az ellátásért felelős vezetőt, aki a szakmai felügyelet mellett szoros kapcsolatot tart a helyszín biztosításában részt vevő társszervek kijelölt vezetőivel is.

Díjazás:
Az egészségügyi biztosítás költségeit a rendező szervnek kell megtérítenie a mindenkor érvényes díjszabás alapján.
Elszállítás lehetőségei:
Gyalogőrség, ügyelet, mozgóőrség által ellátott betegnek szükség esetén a legközelebbi egészségügyi intézménybe való szállítása, illetve a szállítás megrendelése az OMSZ-on keresztül történik. 10 000 feletti résztvevő: a mozgóőrséget ellátó szervezetnek saját betegszállító-kapacitást kell biztosítania. Ha az előre megadott egészségügyi biztosítás elégtelennek bizonyul, és ezzel az OMSZ-ot terhelő igazolt többletköltség merül fel, az egészségügyi biztosítást végző szervezet köteles megtéríteni.